Υλικά
6 άτομα
2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά) 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
50 ζάχαρη
1/2 φλ. ινδική καρύδα
λίγη τρούφα
1 καρύδα (για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Ανοίγουμε την καρύδα στα δύο (μπορείτε να βρείτε μερικά βιντεάκια στο ίντερνετ για το πως να ανοίξετε μια καρύδα-δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε) και αφαιρούμε το γάλα της (που είναι πολύ νόστιμο!) και μέρος της σάρκας της. Αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάρκα της καρύδας, χρειαζόμαστε περίπου μισό φλιτζάνι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά και να αφρατέψει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Στη ζεστή κουβερτούρα και ενώ βρίσκεται ακόμη στο μπεν μαρί προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε στη συνέχεια αρχικά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια τη μαρέγκα ανακατεύοντας. Τέλος βάζουμε τη τριμμένη καρύδα (σε περίπτωση που δεν ανοίξαμε καρύδα χρησιμοποιούμε το τυποποιημένο ινδοκάρυδο. Ρίχνουμε τη mousse στα μισά της καρύδας και τοποθετούμε στο ψυγείο μια-δύο ώρες. Σερβίρουμε με λίγη πολύχρωμη τρούφα.
Διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες.
Εντυπωσιακή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι διακοπές σας ήταν σε τροπικό παράδεισο, όπως μας υπόσχεται η mousse;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνιέμαι, γεύομαι και ονειρεύομαι...παραδεισένιες διακοπές!
Z.
Πάντα αγαπημένος ο συνδυασμός σοκολάτας με καρύδα και καλοδεχούμενος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο γλυκάκι, άκρως εντυπωσιακό το σερβίρισμα του!
Φιλιά!
Υπερπαραγωγή!!Πολύ μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαίνεται, και εντυπωσιακό το σερβίρισμά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!