Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με μπρόκολο και παντζάρια

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Υγεία και ευτυχία! 
Αυτές τις γιορτινές μέρες όλο λίγο πολύ θα μπούμε στην κουζίνα να ετοιμάσουμε κάτι για το γιορτινό τραπέζι. Για τους αρχάριους, πολυάσχολους (ή απλά λίγο τεμπέληδες) που όμως δεν θέλουν να μείνουν αμέτοχοι στην προετοιμασία του γιορτινού γεύματος προτείνω μια εύκολη γιορτινή σαλάτα για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ελάχιστο χρόνο!

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μπρόκολο
3 βολβοί παντζάρια
4 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
3 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο



Βήματα
  1. Πλένετε τα λαχανικά και ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα καρότα. 
  2. Βάζετε το μπρόκολο σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια το αφήνετε να στραγγίσει και κόβετε τα κοτσανάκια και κρατάτε μόνο τις φουντίτσες.
  4. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα παντζάρια και τα καρότα και τα βράσετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 
  5. Τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  6. Τοποθετείτε σε ένα πιάτο τα παντζάρια, τα καρότα, τα μπρόκολα και το κρεμμύδι.
  7. Προσθέστε το αλάτι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Τραχανάς, μην τον σνομπάρετε θα σας εκπλήξει

Καλησπέρα και καλό χειμώνα!!! Ο καιρός χάλασε για τα καλά και ήδη σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια! Το κρύο είναι τσουχτερό και η τιμή του πετρελαίου επίσης... Ζεσταθείτε λοιπόν με μια υπέροχη ζεστή σουπίτσα τραχανά... Μην την σνομπάρετε καθόλου, η γεύση της θα σας εκπλήξει και θα σας ταξιδέψει νοερά στο χωριό! Εύκολη, γρήγορη και με ελάχιστο κόστος! Μια δοκιμή θα σας πείσει!



Υλικά

1 νεροπότηρο γλυκό τραχανά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
4 νεροπότηρα νερό
1-2 χωριάτικο λουκάνικο 

1 πρέζα γλυκιά πάπρικα 
1 πρέζα ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσουμε τα υλικά μας, πρέπει να κόψουμε το λουκάνικο σε φετάκια, να βράσουμε το νερό και να τρίψουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Αρχικά βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε λίγο ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα (χωρίς όμως να ψηθούν τελείως). Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και  την πάπρικα. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τραχανά και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συχνά. Ο τραχανάς είναι έτοιμος όταν χυλώσει ανάλογα με τα γούστα σας! Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε και θρυμματισμένη φέτα! Σερβίρετε αμέσως!

Μυστικά

Αν βάλετε φέτα προσέξτε πόσο αλάτι θα βάλετε!
Στο νερό μπορείτε να προσθέστε και ένα κύβο της αρεσκείας σας για ζωμό. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...