Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Γιαουρτοπαγωτό με μέλι



Πρόσφατα επισκέφθηκα στη Χαλκιδική ένα μελισσοκόμο για να αγοράσω μέλι. Δοκίμασα όλες τις ποικιλίες: πευκόμελο, ανθόμελο, πορτοκαλόμελο και πολλές άλλες... Η καθεμία έχει το δικό της ξεχωριστό άρωμα, γεύση και χρώμα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσες πολλές γεύσεις του μελιού...ήταν ένα καλό μάθημα γευσιγνωσίας!  Δοκίμασα επίσης και κηρήθρα! Οι κηρήθρες όπως έμαθα στην πορεία περιέχουν πολλές  ευεργετικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα. Πέρα όμως από αυτό όταν μασάς μια κηρήθρα το μέλι σου δίνει άλλη αίσθηση και είναι απολύτως  βρώσιμη... 

Αν τύχει και επισκεφτείτε κάποιο μελισσοκόμο ζητήστε του να σας δείξει πώς επεξεργάζεται το μέλι, είναι μια μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τις παρακάτω φωτογραφίες. Όσο για το μαγειρικό μέρος, όταν πήγα σπίτι, έκανα γιαούρτι παγωτό με μέλι. Ήταν υπέροχο!! Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη συνταγή.
Εύκολη, πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή!






Συστατικά

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. κρέμα γάλακτος (προτιμώ αυτές με χαμηλά λιπαρά)
150 γρ. μέλι
Ξύσμα ενός λεμονιού ή ενός λάιμ

Οδηγίες
8 μερίδες


Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι το μείγμα σας να αφρατέψει. Αφήστε το μπολ να παγώσει και μετά από μισή ώρα βγάλτε το από την κατάψυξη και ξαναχτυπήστε το. Επαναλάβετε για άλλες πέντε φορές. Αυτό το κάνουμε για να είναι το παγωτό μας αφράτο και όχι σαν τούβλο! Σε περίπτωση που έχετε παγωτομηχανή θα γλιτώσετε τη διαδικασία αλλά αν δεν έχετε όπως εγώ απλά θα παιδευτείτε λίγο παραπάνω! Σερβίρετε με κηρήθρα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...