Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Συκώτι τηγανητό με φασολάκια σαλάτα και ντιπ κόκκινης πιπεριάς


Η σημερινή μαγειρική διαδρομή του Ελληνικού Χρέους στη γαστρονομία είναι ένα μείγμα από κυρίως γεύμα, σαλάτα και ορεκτικό μαζί! Θα φτιάξουμε λοιπόν τηγανητό συκώτι, με πράσινα φασολάκια και ντιπ πιπεριάς. Ένα πολύχρωμο και πάρα πολύ νόστιμο πιάτο, 3 συνταγές στη συσκευασία της μιας!

Συκώτι τηγανητό με φασολάκια σαλάτα και ντιπ κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

4 άτομα
Για το συκώτι

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
Λίγο αλεύρι
1/2 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζανιού ντοματοχυμό ή 1 ντομάτα τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγο σκόρδο σε σκόνη 

Αλάτι 
Πιπέρι

Για τα φασολάκια
500 γρ. φασολάκια τρυφερά και καθαρισμένα από κλωστές
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
2-3 κ.σ. λάδι
Ξύδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς
5-6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 
2 κ.σ. λάδι
50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο κασέρι της αρεσκείας σας 
Αλάτι

Διαδικασία

Για το συκώτι
Σε βραστό νερό βάζουμε το συκώτι για 2-3 λεπτά για να το ζεματίσουμε. Έπειτα το βγάζουμε από το νερό και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και πασπαλίζουμε το συκώτι με το αλεύρι. Τινάζουμε ελαφρά το συκώτι να φύγει το περιττό αλεύρι και το βάζουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 4 λεπτά γυρίζοντας το 2-3 φορές για να ψηθούν και οι δυο πλευρές. Τέλος προσθέτουμε το ντοματοχυμό,τη ζάχαρη, το σκόρδο και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 


Για τα φασολάκια
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά περίπου. Αφού τα βγάλουμε από το βραστό νερό τα βάζουμε για ένα λεπτό σε παγάκια για να κρατήσουν το ωραίο τους έντονο πράσινο και μετά τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. 
Σκουπίζουμε καλά τη κατσαρόλα να μην μείνει καθόλου νερό και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε τα φασολάκια για 1-2 λεπτά για να σοταριστούν και να γυαλίσουν. 

Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς
Ψήνουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί σε μέτριο φούρνο και αντιστάσεις μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις βγάζουμε και τις κλείνετε σε νάιλον σακουλάκι για μισή ώρα για να ιδρώσουν και να καθαρίζονται εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ με το λαδοτύρι και τις αλέθουμε να γίνουν πολτός. Βάζουμε το πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε λάδι και αλάτι μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενή.

5 σχόλια:

  1. Σήμερα μας τα έχεις όλα κομπλέ!!
    Τα φασολάκια μου αρέσουν πολύ σαν σαλάτα, και το ντιπ κόκκινης πιπεριάς έχει καθιερωθεί ως αγαπημένο μας κάθε καλοκαίρι!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα! Καλό απόγευμα! Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα πρόταση! Θα ταιριάζει ωραία σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Συκώτι τηγανητό έχω πάρα πολύ καιρό να φάω και μου αρέσει πολύ!
    Πλήρες πιάτο, με ωραίες γεύσεις και αυτό το ντιπ κόκκινης πιπεριάς να ενθουσιάζει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...