Οι αρωματικές γαρίδες συνδυάζονται με 2 υπέροχα ντιπς, ένα με λιαστή ντομάτα και ένα με παρμεζάνα.
Συστατικά
2 άτομα
500 γραμ. Γαρίδες Μεγάλες με ουρά καθαρισμένες και αποψυγμένες
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
4 κ.σ. Βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Αλάτι
1/2 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
3-4 Λιαστές Ντομάτες
4 κ.σ. Μαγιονέζα Light
1 κ.γ. Ζάχαρη
4-5 Τοματίνια
Μερικά φυλλαράκια Δεντρολίβανο
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
50 γραμ. Παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Χυμό Λεμόνι
2 κ.σ. Λάδι
Διαδικασία
Για τις γαρίδες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βασιλικό και σκόρδο σκόνη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις γαρίδες να σωταριστούν 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι.
Για ντιπ λιαστής ντομάτας
Βάζουμε στο μπλέντερ τα τοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τη μαγιονέζα, τα φυλλαράκια, τη ζάχαρη και την πάπρικα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
Για το ντιπ παρμεζάνας
Σε ένα κατασαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Για ντιπ λιαστής ντομάτας
Βάζουμε στο μπλέντερ τα τοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τη μαγιονέζα, τα φυλλαράκια, τη ζάχαρη και την πάπρικα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
Για το ντιπ παρμεζάνας
Σε ένα κατασαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Λατρεύω τις γαρίδες όπως και να είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ντιπ!!
Χριστός Ανέστη!!
Αυτά τα ντιπ είναι όλα τα λεφτά! Πολύ ωραία εμφάνιση επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφή