Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πολύχρωμα σοκολατένια τρουφάκια σε χρόνο dT!

Καλησπέρα! Σοκολατένια τρουφάκια θα φτιάξουμε σήμερα, πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα! Τόσο εύκολα που ακόμη και ένα παιδάκι με λίγη επίβλεψη θα μπορούσε να φτιάξει!
Ιδανική επιλογή για να κεράσετε για τη γιορτή σας ή τα γενέθλια σας αλλά και για παιδικά πάρτυ. 
Οι παρακάτω αναλογίες είναι για 50 μικρά κομμάτια αλλά και τη διπλάσια ποσότητα να φτιάξετε, εμπιστευτείτε με, θα καταναλωθούν σε χρόνο ντετέ!


Τρουφάκια
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
50 κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού
1 πακέτο πτι μπερ
150 γραμ. κουβερτούρα
1.5 κούπα καρύδια
2 βανίλιες σκόνη
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα σιρόπι γλυκό κουταλιού (της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα κονιάκ η λικέρ
1/2 κιλό τρούφα πολύχρωμη ή σοκολάτα ή ινδόκαρυδο (τριμμένη καρύδα) ή τριμμένοι ξηροί καρποί

Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. 
Περνάμε τα καρύδια και τα μπισκότα από το μπλέντερ, λίγα λίγα κάθε φορά προσέχοντας να μην γίνουν τρίμματα αλλά να τα βγάλουμε ψιλοκομμένα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα πτι μπερ, τη βανίλια, το χυμό πορτοκάλι και το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομοιογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε το λικέρ και σε ένα άλλο την τρούφα. 
Βουτάμε πρώτα τα χέρια μας στο λικέρ, μετά παίρνουμε μια πολύ μεγάλη κουταλιά από το μείγμα της σοκολάτας και το πλάθουμε ώστε να του δώσουμε τη μορφή μικρής μπάλας. 
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα τρουφάκια. 
Στο τέλος βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια που πλάσαμε στο πιάτο με την τρούφα και τέλος τα τοποθετούμε σε τάπερ στο ψυγείο (μέχρι να κρυώσουν καλό θα ήταν να μην ακουμπά το ένα στο άλλο για να μην χαλάσουν το σχήμα τους).
Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...