Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μακαρόνια με σπανάκι, δοκιμάστε το!


Αυτή είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα, απλή και πεντανόστιμη, που για να την φτιάξετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκο σπανάκι είτε κατεψυγμένο χωρίς σημαντική διαφορά, τα μοναδικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι το σπανάκι πολύ ψιλοκομμένο και να μην παραβράσετε τα μακαρόνια στο πρώτο βήμα καθώς θα βράσουν και στη συνέχεια μαζί με το σπανάκι όταν τα αναμίξετε.


Μακαρόνια με σπανάκι
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Υλικά 
4 άτομα
1 συσκευασία σπαγγέτι ή ταλιατέλες
400 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο 
250 ml. κρέμα γάλακτος
3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένο τυρί όπως γραβιέρα, παρμεζάνα

Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους ώστε να γίνουν al dente. Από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα βραστού νερού πριν τα στραγγίσουμε. 'Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην κολλούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το βραστό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.


Όταν το μεγαλύτερο μέρος του νερού έχει εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. 
Μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τριμμένο τυρί. 



Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμεύουμε με το μοσχοκάρυδο. 



Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να ανακατευτεί το σπανάκι με τα μακαρόνια. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η μακαρονάδα μας! Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...