Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Quesadilla, τυρένια απόλαυση

Η Quesadilla (κεσαδίγια) είναι μια μεξικάνικη λιχουδιά που θα σας θυμίσει λίγο κρέπα αλλά ουσιαστικά είναι τορτίγια με τυρένια γέμιση. Η συνταγή της είναι πανεύκολη και μπορείτε να τη συνδυάσετε και με άλλες μεξικάνικες συνταγές όπως γουακαμόλε και με μεξικάνικο κοτόπουλο αλλά και με το αγαπημένο σας dip. Έτοιμη σε 20 λεπτά μπορείτε να την σερβίρετε σε βραδιές με φίλους μαζί με μια δροσερή μπύρα. Όσο για τη γέμιση είναι βασικό να κρατήσετε το τριμμένο τυρί και από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε λαχανικά ή κοτόπουλο ή αβοκάντο. Καλή μας όρεξη!


Quesadilla
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας:Πολύ Εύκολο


Υλικά
Για 4-6 άτομα

4 τορτίγιες
400 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμυδάκια πράσινα
1 ντομάτα
3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
Λάδι για τηγάνισμα



Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο, τη ντομάτα και τις πιπεριές σε κυβάκια. 
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για μερικά λεπτά (3-4 λεπτά) ανακατεύοντας για να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι για να τηγανίσουμε τα κρεμμυδάκια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στο μπολ με το κοτόπουλο, τα αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμε τον κόλιανδρο) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και βάζουμε μια τορτίγια. Όταν πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε όλη της την επιφάνεια με το ένα τέταρτο του τυριού. Στο μισό της τορτίγιας προσθέτουμε λίγο από το μείγμα κοτόπουλου και των πιπεριών και διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση. Αφού πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η τορτίγια και λιώσει το τυρί, η κεσαδίγια μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...