Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Κεμπάπ με Κιμά Κοτόπουλου

Καλημέρα σε όλους! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κεμπάπ κοτόπουλου! Πραγματικά θα ενθουσιαστείτε! Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, γιαούρτι, στο οποίο προσθέσαμε λίγο δυόσμο και πάπρικα και "τηγανιτές" πατάτες φούρνου.


Κεμπάπ με Κιμά Κοτόπουλου
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 90 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 κ.γ. κύμινο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σούμακ
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη ή 1 κ.γ. τοματοπελτέ
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι

Διαδικασία

Τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σφραγίζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μεγάλα κεμπάπ και τα περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.
Για το ψήσιμο, μπορούμε είτε να τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου, είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο. 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα !! Ετοίμασες φανταστικό φαγάκι! Και τί ωραία φωτό ! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...