Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Sorbet (γρανίτα) ανανα

Η πιο πετυχημένη συνταγή (με βάση την επισκεψιμότητα) του Ελληνικού Χρέους στη Γαστρονομία μέχρι σήμερα, δηλαδή τα τελευταία 3 χρόνια είναι η γρανίτα καρπούζι, σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη γρανίτα ανανά και θυμηθείτε... ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!


Σορμπέ/Γρανίτα Ανανά
Xρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 3 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
για 4 άτομα
1 μικρός ανανάς
2-3 κ.σ. χυμό lime ή λεμόνι
1/2 με 1 κούπα άχνη 
προαιρετικά 2-3 κ.σ. γιαούρτι για να γίνει πιο κρεμώδες

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τον ανανά και κρατάμε μόνο τη σάρκα και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ λίγα λίγα τα κομμάτια του ανανά και λίγη από τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε όλη τη διαδικασία για όλο τον ανανά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα δοκιμάζουμε και ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη. Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το πολτοποιημένο ανανά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Για να παγώσουμε το γλυκό μας υπάρχουν 2 τρόποι αν δεν έχουμε παγωτομηχανή. 
Ο πρώτος και ο πιο απαιτητικός είναι να βάλουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και να το σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και τέλος να το βάλουμε στην κατάψυξη. Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να εγκλωβίσουμε αέρα και να μην γίνει σαν τούβλο. Ο δεύτερος τρόπος είναι να το παγώσουμε απευθείας και μετά από 2-3 ώρες όταν παγώσει να το βγάλουμε από την κατάψυξη και να το βάλουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα για να το τρίψουμε και να σερβίρουμε κατευθείαν. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...