Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Πιτούλες με σάλτσα ντομάτας

Τελευταία μέρα του Ιουλίου σήμερα, πέρασαν ήδη δύο μήνες του καλοκαιριού στο άψε σβήσε. Το καλοκαίρι όμως είναι ακόμη εδώ, μαζί και ο ήλιος και η θάλασσα και φυσικά όλοι οι καλοκαιρινοί μεζέδες! Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε πιτούλες με τριμμένη ντομάτα κάτι δηλαδή σαν μπρουσκέτες με τη διαφορά ότι θα κάνουμε εμείς τα ψωμάκια και δεν θα πάρουμε έτοιμο ψωμί! 


Υλικά
για τις πιτούλες
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για ψωμί
1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 μαγιά σε σκόνη
2 κ.γ. αλάτι
για τη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες σφιχτές τριμμένες στον τρίφτη
μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη λεκανίτσα για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη. Αφού ξεκουραστεί τη ξαναζυμώνουμε και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια. Με τη βοήθεια του πλάστη κάνουμε μικρά πιτάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί αρκετά μακριά το ένα με το άλλο για να μην κολλήσουν καθώς θα φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να αρχίζουν να παίρνουν χρώμα. (Προσοχή, αν τα παραψήσετε θα σκληρύνουν.) Τότε βγάζουμε το ταψί, τα αναποδογυρίζουμε και λαδώνουμε τη μια πλευρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και τρίβουμε πάνω τη σκελίδα σκόρδου. Τέλος προσθέτουμε 1-2 κουταλιές τριμμένη ντομάτα και ρίγανη (και το βασιλικό). Ψήνουμε άλλα πέντε λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά!




7 σχόλια:

  1. Τι ωραίο και εύκολο μεζεδάκι!
    Οτι πρέπει για να συνοδεύσει την παγωμένη μπυρίτσα μας!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσουν οι σπιτικές σου πιτούλες!
    Ένα λιτό αλλά υπέροχο καλοκαιρινό σνακ μας κέρασες σήμερα!
    Και μια υπέροχη θέα στη θάλασσα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πιτούλα θα την πάρω για να μην σε προσβάλω :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...