Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια με ινδοκάρυδο και γλυκό πορτοκάλι

Σήμερα θα φτιάξουμε τρουφάκια ή αν προτιμάτε φοντάν με ινδοκάρυδο και γέμιση από γλυκό πορτοκάλι. Είναι πανεύκολα και θέλουν ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο. Μπορείτε να τα σερβίρετε αντί για σοκολατάκια αλλά και σαν επιδόρπιο. 

Πολλοί κάνουν τη συγκεκριμένη συνταγή με εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, γάλα σκόνη ή με βούτυρο, η εκδοχή του Ελληνικού Χρέος στη Γαστρονομία έχει πιο απαλή και σοκολατένια γεύση γιατί χρησιμοποιούμε λευκή σοκολάτα και η γέμιση από γλυκό πορτοκάλι απλά το απογειώνει. Εναλλακτικά αν δεν έχετε γλυκό πορτοκάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γέμιση άλλο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας όπως κάστανο ή σύκο και έτσι να φτιάξετε ένα υπέροχο εύκολο γλυκάκι και να ξε-στοκάρετε τα ράφια σας από τα γλυκά κουταλιού!
Τρουφάκια με ινδοκάρυδο, λευκή σοκολάτα και γέμιση γλυκό πορτοκάλι


Υλικά



1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
200 γραμ. λευκή σοκολάτα

2 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας (κεράσι, πορτοκάλι, σύκο)
Για την επικάλυψη 
1 κούπα ινδοκάρυδο


Οδηγίες


Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια για να λιώσει ευκολότερα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί για να λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί ώστε το νερό κάτω από το μπεν μαρί να μην κοχλάζει γιατί η λευκή σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη και επίσης το νερό να μην ακουμπά το σκεύος με τη σοκολάτα μας γιατί σε αυτή την περίπτωση θα την ψήσει. 

Όταν λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για να πήξει λίγο το μείγμα μας. Θα πρέπει να καλύψουμε το μείγμα μας πρωτού το βάλουμε στο ψυγείο με μια μεμβράνη ή ένα πιάτο για να μην " πάρει" από τις μυρωδιές του ψυγείου.

Κόβουμε το γλυκό κουταλιού σε μικρά κομματάκια.

Αφού κρυώσει το μείγμα μας, μετά από περίπου 2 ώρες, πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και βάζουμε ως γέμιση ένα από τα κομματάκια του γλυκού κουταλιού. 

Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο που κρατήσαμε για επικάλυψη σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί μέσα τα τρουφάκια μας!

Διατηρούνται στο ψυγείο!
Έτοιμα!


2 σχόλια:

  1. Πω πω η λευκή σοκολάτα είναι η αγαπημένη μου! Πεντανόστιμα και κολασμένα, ό,τι πρέπει για τα χριστούγεννα! Μπράβο! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τα καλύτερα που έχω φάει, τρομερό το ινδοκάρυδο η γέμιση...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...