Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Εύκολα "ταρτάκια" με μελιτζάνα και λουκάνικο

Τα σημερινά "ταρτάκια" φτιάχνονται πολύ γρήγορα και φαίνονται εντυπωσιακά, ιδανικά δηλαδή για ένα απόγευμα με φίλους. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν είναι ταρτάκια με την κλασική έννοια του όρου.... γιατί δεν έχουν ζύμη τάρτας αλλά σφολιάτας και μάλιστα εμπορίου για να γλυτώσουμε χρόνο! Οπότε ξεπαγώστε τα έτοιμα σφολιατάκια και ξεκινάμε...Λοιπόν θα χρειαστούμε λιγότερο από τριάντα λεπτά και για την ετοιμασία και για το ψήσιμο. Όσο για τη γεύση, αν σας μείνουν έστω μερικά, να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό!

Σφολιατάκια με μελιτζάνα και λουκάνικο

Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ Εύκολο


Υλικά
για 10 ταρτάκια
10 σφολιατάκια εμπορίου (αποψυγμένα) (ουσιαστικά, μισή συσκευασία)
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή γαλοπούλας
1 μελιτζάνα
1 αυγό
200 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας σας (όπως θρούμπι, ρίγανη, βασιλικό)
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα κάρυ (προαιρετικά)
Λάδι για το τηγάνισμα και το άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα). Βάζουμε νερό να βράσουμε τα λουκάνικα και ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι για να τηγανίσουμε τη μελιτζάνα. 
Στο μεταξύ πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Αφού ζεσταθεί το λάδι τηγανίζουμε τη μελιτζάνα για μερικά λεπτά ανακατεύοντας που και που για να ψηθεί από όλες τις μεριές.
Βράζουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά και έπειτα τα κόβουμε σε φετάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τα λουκάνικα, το τριμμένο κασέρι και τα τηγανισμένα καρέ της μελιτζάνας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε τη γέμιση.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα τα σφολιατάκια και βάζουμε σε κάθε σφολιατάκι μερικές κουταλιές από τη γέμιση.
Τα ψήνουμε περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. 

4 σχόλια:

  1. ωρια ιδεα για μεζεδακι σε παρτυ η μποουφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία μπυρομεζεδάκια για παρεούλα και καλοκαιρινές βραδιές!!! Ωραία όμως και για να γίνουν μεγάλη τάρτα και να είναι κυρίως γεύμα!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...