Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Αυγοφέτες, French Toast

Σήμερα φτιάχνουμε κλασικές αυγοφέτες ή όπως τις λένε εκτός Ελλάδος French toast. Θα σας δώσω δύο εκδοχές η πρώτη κλασική γιαγιαδίστικη που τρώγεται με τυράκι και η δεύτερη συνταγή θα είναι γαλλική για γλυκιές αυγοφέτες πλούσιες σε αρώματα που συνήθως συνδυάζονται με maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) για ένα χορταστικό και εύκολο πρωινό!

Αυγοφέτες 
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 10 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά
Για 4 μερίδες
Η αλμυρή εκδοχή
8 φέτες χθεσινού ψωμιού ή ψωμί του τοστ
4 αυγά
4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
1/4 κούπας γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Τυρί για το σερβίρισμα

Η γλυκιά εκδοχή
8 φέτες χθεσινού ψωμιού ή 
ψωμί του τοστ
4 αυγά
4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
1/4 κούπας γάλα
1/4 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια σκόνη
Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μαζί. 
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ή την κανέλα και τη βανίλια αντίστοιχα. 
Βουτάμε μία μία τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μπολ αφήνοντας λίγη ώρα από κάθε πλευρά το ψωμί για να ρουφήξει το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί-ελαφρά καστανό χρώμα. 
Σερβίρουμε με τυρί ή με μέλι αντίστοιχα.
Καλή σας όρεξη!


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...