Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ψητά chips κολοκυθιού με σος γιαουρτιού

Kαλημέρα, η σημερινή συνταγή βασίζεται σε μια συνταγή από ένα διεθνές και πολύ πετυχημένο site που ειδικεύεται στις skinny συνταγές (δηλαδή στις συνταγές με λίγες θερμίδες) και μπορείτε να την βρείτε εδώ. Παρακάτω θα βρείτε τη παραλλαγή του Ελληνικού Χρέους στη Γαστρονομία που έχει μια πιο ελληνική νότα αλλά παραμένει skinny!


Ψητά chips κολοκυθιού
Xρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος:1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

1 κολοκύθι μεσαίου μεγέθους
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλιτζάνι τσαγιού τυρί όπως ξερή μυζήθρα, κασέρι ή παρμεζάνα χαμηλών λιπαρών
1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό (γλυκιά πάπρικα)
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
1 γιαούρτι light στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα light
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
μερικά φύλλα ψιλοκομμένου δύοσμου


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, το τυρί, την πάπρικα, το σκόρδο σκόνη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα.

Βουτάμε μια μια τις ροδέλες κολοκυθιού στο μπολ με το γάλα και έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά, το τυρί και τα μυρωδικά. Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας το μείγμα πάνω σε κάθε κολοκυθάκι. Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.

Ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 15 λεπτά από τη μια πλευρά, έπειτα βγάζουμε το ταψί από του φούρνο, τα γυρίζουμε πλευρά και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τελείως θα γίνουν περισσότερα τραγανά. 

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια μαζί με της σος. 

9 σχόλια:

  1. Τα κολοκυθάκια τηγανιτά ή ψητά, γιαουρτάκι αρωματισμένο ή κάποιο παρόμοιο ντρέσινγκ είναι από τα πιο αγαπημένα μεζεδάκι την περίοδο του καλοκαιριού!!
    Κι' αυτά φαίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Κολοκυθάκια και μελιτζάνες είναι όντως ό,τι καλύτερο για μεζεδάκι

      Διαγραφή
  2. Πολύ νόστιμο συνοδευτικό πιάτο! Και με κέρδισαν που γίνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κολοκυθάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μου λαχανικά και μπορώ να τα δοκιμάσω σε κάθε τους μορφή. Τα τσίπς φαίνονται τραγανιστά και η κρούστα τους πρέπει να είναι πολύ νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις είναι πραγματικά σαν chips αλλά χωρίς πολλές θερμίδες!

      Διαγραφή
  4. Πάω στο χωριό και σίγουρα θα βρω κολοκυθάκια από κήπο γειτονικό, θα τα δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...