Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ημίγλυκα Κουλουράκια Ρετσίνας της Μαρίας

Καλησπέρα, καλή βδομάδα και καλή σχολική χρόνια να έχουμε! Σήμερα πλάθουμε παραδοσιακά κουλουράκια ρετσίνας της φίλης μου Μαρίας, μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που φτιάχναμε μαζί με τις μαμάδες μας και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ακόμη.


Ημίγλυκα Κουλουράκια Ρετσίνας
Xρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος:1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
για 2 ταψιά φούρνου
250 γραμ. μαργαρίμη
2 κ.γ. baking powder
2 φλιτζανάκια του καφέ ρετσίνα
2 φλιτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
2 φλιτζανάκια του καφέ σουσάμι
1 κρόκο
3 κ.σ. γάλα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, τη ρετσίνα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ στο πρώτο σιγά σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. 
Προσοχή, δεν θέλει πάρα πολύ ζύμωμα, όπως αντίστοιχα κάνουμε για τους κουραμπιέδες αντίστοιχα.
Τέλος πλάθουμε κουλουράκια σε πλεξούδες ή χρησιμοποιώντας κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λάδι. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο και με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε όλα τα κουλουράκια. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά) 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...