Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Γαριδομακαρονάδα χωρίς τύψεις

Πρώτη Ιουλίου σήμερα (Καλό μήνα!) και φίλοι, γνωστοί και συνάδερφοι όλοι ζούμε στον πυρετό της δίαιτας για να βγούμε στην παραλία, μπας και προλάβουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα... Αλλά αν στο άκουσμα μόνο της λέξης δίαιτας δεν αισθάνεστε καλά, κρύος ιδρώτας σας πιάνει και καταφεύγετε στο ψυγείο σας για να ξεαγχωθείτε! Απλά ξεχάστε την! Βγάλτε την από το λεξιλόγιο και το μυαλό σας και προτιμήστε τη ισορροπημένη διατροφή! 
Στα πλαίσια του παραπάνω προλόγου το Ελληνικό Χρέος στη γαστρονομία μαγειρεύει ένα αγαπημένο ελληνικό γεύμα, γαριδομακαρονάδα χωρίς τύψεις!

Γαριδομακαρονάδα χωρίς τύψεις

Υλικά 
4 άτομα
1 kg γαρίδες
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής αλέσεως
3 ντομάτες 
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
Μερικά φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
Αλάτι 
Πιπέρι

Διαδικασία

Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες για να γίνουν al dente. (Προσοχή τα μακαρόνια ολικής αλέσεως θέλουν περισσότερο χρόνο για βράσιμο συνήθως από ότι τα κλασικά και αν και δεν έχω μεγάλη θερμιδική διαφορά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.) Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, καθαρίζουμε τις γαρίδες, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τρίβουμε το κρεμμύδι.
Σε καυτό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας που και που. Αμέσως μετά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα φύλλα δάφνης.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μερικά λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα (δηλαδή αρχίζει να πήζει) σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτάκι και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με το φύλλο δυόσμου!

14 σχόλια:

  1. Γαριδομακαρονάδα η πολυαγαπημένη, και χωρίς τύψεις!
    Καλό μήνα, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη, μου αρέσει πολύ!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκρως ενδιαφέρουσα η γαριδομακαρονάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μ' αρέσουν τα μακαρόνια ολικής! Και σίγουρα ταιριάζουν ιδιαίτερα στη γαριδομακαρονάδα! Έτσι, δεν έχεις τύψεις αν ζητήσεις και δεύτερη μερίδα... χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη! Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό από μια τέτοια μακαρονάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά μου τρελαίνονται για γαρίδες και για μακαρόνια.. αλλά ξεχωριστά!
    Δεν τους έχω σερβίρει τα δύο σε ένα, ακόμη!
    Επιβάλλεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά καταπληκτική.
    Μπορώ να έχω δύο πιάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οκ!! Φαγαμε και σημερα..... αύριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...