Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πανδαισία σοκολάτας

Δεν έχω πολλά λόγια να πω για τη σημερινή συνταγή παρά μόνο ότι πρόκειται για μια τούρτα σοκολάτας!!!


Υλικά
Για μια φόρμα κυκλική 25 εκατοστών
Για τη γέμιση
200 γρ. κρεμώδες και άναλατο τυρί όπως μασκαρπόνε
4 κ.σ. βούτυρο
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/4 κούπα άχνη
1/4 κούπας κακάο
Βανίλια σε σκόνη
Για το γαρνίρισμα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 
3 κ.σ. άχνη
20 κομμάτια σοκολατένια πουράκια
Πολύχρωμη τρούφα
Για το γλάσο 
250 γρ. σοκολάτα 
2 κ.σ. βούτυρο
Για το σοκολατένιο παντεσπάνι
3 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 φλυτζανιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
6 αυγά 
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι κακάο
1 βανίλια
1 κ.σ. baking powder

Διαδικασία

Καταρχήν, για τη γέμιση αφήνουμε το βούτυρο και το τυρί μια-δυο ώρες εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Μετά χτυπάμε το τυρί και το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. 
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και τη βανίλια τμηματικά στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ενιαίο.  Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφριά. Ψήνουμε σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι πως ψήθηκε κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβουμε σε 3 φέτες.
Για την παρασκευή του γλάσου, βάζουμε τη σοκολάτα κομματιασμένη μαζί με το βούτυρο σε μπαίν μαρί και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. 
Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα μας βάζουμε στη φόρμα τη πρώτη φέτα παντεσπάνι και την βρέχουμε με μια-δυο κουταλιές γάλα. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κρέμας και από πάνω μια φέτα παντεσπάνι, μετά την υπόλοιπη κρέμα και τέλος πάλι παντεσπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες να παγώσει το γλυκό και μετά ξεφορμάρουμε. Στρώνουμε το γλάσο σοκολάτας και ρίχνουμε από πάνω την τρούφα. Κόβουμε όλα τα πουράκια στα 2 και τα τοποθετούμε περιμετρικά στη τούρτα. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σταθεί η σαντιγί και βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στην τούρτα.
Σο-κόλαση!!!!

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που φτιάχνεις την κρέμα με τυρί, έχει μια δροσιά που εξισορροπεί τη στιβαρότητα της σοκολάτας.
    Πραγματικά αυτή η τούρτα είναι η αποθέωση της σοκολάτας και μου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοκόλαση με όλη τη σημασία της λέξης!!!! Δεν έχω καθόλου αντιστάσεις στις σοκολατένιες τούρτες και η δική σου είναι θεσπέσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...