Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπα ή δεν σούπα για τη Gazpacho;

Από την Ανδαλουσία έρχεται αυτή η σημερινή συνταγή και πρόκειται για μια σούπα Gazpacho. Η Gazpacho φτιάχνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο με εποχικά υλικά και σερβίρεται κρύα σαν ορεκτικό. Το κύριο συστατικό της είναι η ντομάτα και σερβίρεται με μικρά μπολάκια που περιέχουν συνοδευτικά ψιλοκομμένα όπως πιπεριές, αγγουράκια και κρεμμύδι ώστε ο καθένας να διαλέξει αυτό που του αρέσει. Προσωπικά πιστεύω πως ταιριάζει καρμικά με τυρί φέτα σε κυβάκια και κρουτόνς.


Υλικά
4 άτομα
6 μεγάλες ώριμες και σαρκώδη ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
1 αγγούρι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
λίγο σκόνη σκόρδου
2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα (χθεσινό ψωμί)
Αλάτι
4 κ.σ. εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ξύδι
Πιπέρι (προαιρετικά)
λίγο κρύο νερό περίπου μισό ποτήρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 
Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ψωμί να μουλιάσει. 
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι. Τα κόβουμε όλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ψωμί που μουλιάσαμε. 
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο, το λάδι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Η τελική μορφή της σούπας μας πρέπει να είναι σαν κρέμα λίγο νερούλη. 
Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως ή να διατηρήσουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο. 
Σερβίρουμε πάντα μαζί με τη γαρνιτούρα μας σε διαφορετικά μπολάκια για να διαλέξει ο κάθε καλεσμένος μας το δικό του συνδυασμό!

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ!!!ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει πολύ το γκασπάτσο!!!! Σου έγινε καταπληκτικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστή σούπα, με γευστικά υλικά που υπάρχουν κάθε στιγμή στην κουζίνα!!!!
    Νομίζω πως είναι κατάλληλη και για ελαφρύ βραδινό!!!!
    Καλό ΣΚ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τις πιο απολαυστικές σούπες!!
    Δροσερή και πεντανόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...