Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τυροπιτάκια

Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές από τυροπιτάκια, μια από τις αγαπημένες μου είναι αυτή! Δοκιμάστε  την και περιμένω τα σχόλια σας και τις δικές σας προτάσεις!




Συστατικά

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 αυγό
Μια πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό (ίσως και λιγότερο - εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το αλεύρι)

Για την γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. ανθότυρο ή cottage
2 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι

Διαδικασία

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή, αλλά να μην κολλάει στο χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πρώτα χτυπάμε τα αυγά ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Για να ανοίξετε φύλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε μην ανησυχείτε! :) Πάρτε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης και κάντε ένα μικρό και λεπτό στρογγυλό φύλλο με τα χέρια σας (προσπαθήστε να μην γίνουν πάρα πολύ μεγάλα, καθώς θα μεγαλώσουν και στη διάρκεια του ψησίματος. 
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα άδειο ποτήρι νερό κόβουμε τη ζύμη για να κάνουμε όλες τα τυροπιτάκια ισομεγέθη. 
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε τυροπιτάκι με ένα κουτάλι. Με ένα πιρούνι αφού κλείσουμε το τυροπιτάκι πιέζουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν στη διάρκεια του ψησίματος  Τα τοποθετούμε  σε ένα λαδωμένο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στη διάρκεια του ψησίματος. Τα αλείφουμε με ένα χτυπημένο κρόκο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 20 βαθμούς  και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...