Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Καραμελωμένα μπριζολάκια


Υλικά 
2 μερίδες

4 σχετικά μικρά μπριζολάκια χοιρινά 

4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο  
¼ κούπα ελαιόλαδο  
4 κ.σ. μέλι  
2 μικρές πιπεριές τσίλι  
5 μίνι ή 2 μέτριες πατάτες  
2-3 τοματίνια  
1 μικρό αγγουράκι
100 γρ. αγριοκέρασα αποξηραμένα 
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι 
¼ κ.σ. κόκκινη καυτερή πάπρικα 
Λίγη ρίγανη  

Σκόρδο σε σκόνη
50 γρ. κίτρινη κολοκύθα 
1 κρεμμύδι 
100 ml. κόκκινο κρασί 

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τις πατάτες ώστε να μείνει μια ελαφριά στρώση της φλούδας τους. Βράζουμε τις πατάτες και την κομμένη κολοκύθα σε μακρόστενα κομμάτια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόβουμε σε κυδώνατο σχήμα στο μέγεθος μπουκιάς. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά την κολοκύθα και τις πατάτες προσθέτοντας λίγο αλάτι και μια γενναία δόση ρίγανης. Τα μπριζολάκια τα έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα με τις πιπεριές τσίλι, τις ροδέλες από το κρεμμύδι και τα μυρωδικά να μαριναριστούν. Σε ένα τηγάνι με καπάκι προσθέτουμε λάδι ώστε να καλύπτει τον πάτο και μετά βάζουμε τα μπριζολάκια κλείνοντας το καπάκι για να μην φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το χυμό του ενός πορτοκαλιού, το βαλσάμικο, το μέλι και τα αγριοκέρασα και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα μπριζολάκια μας τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε στο πιάτο. Σουρώνουμε της σος που έχουμε στο τηγάνι σε ένα μικρό μπολάκι που θα σερβίρουμε και προσθέτουμε και μερικά από τα αγριοκέρασα που μαγειρέψαμε. Μαζί με τις πατατούλες και την κολοκύθα βάζουμε συνοδευτικά μερικά κομμένα τοματίνια και ροδέλες αγγουριού! Γαρνίρουμε με τις πιπεριές τσίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...