Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Ζουμερές μπριζόλες


Αυτή η συνταγή είναι ένας απλός τρόπος για να ψήσετε στο φούρνο ζουμερές μπριζόλες! Η αλήθεια είναι ότι όταν έχω πειραματιστεί πολύ με μπριζόλες στο φούρνο και δεν τα καταφέρνω πάντα να τις βγάλω ζουμερές, όμως όταν θέλω να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα ακολουθώ αυτήν τη συνταγή. Συνοδεύστε τις με πατάτες τηγανητές ή βραστές και με μια χωριάτικη σαλάτα! 


Συστατικά
4 μερίδες
2 κ. ώριμες ντομάτες
4 μπριζόλες 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Μια πρέζα ρίγανη

Διαδικασία

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Αλατίζουμε τις ντομάτες ελαφρά και τοποθετούμε ένα στρώμα σε ένα ταψάκι. Αλάτο-πιπερώνουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε τη ρίγανη (μην το παρακάνετε με τη ρίγανη, διότι πάρα πολύ ρίγανη θα πικρύνει πιάτο σας). Τοποθετήστε πάνω από τις μπριζόλες ένα δεύτερο στρώμα από φέτες ντομάτας. Ρίξτε το λάδι (δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, καθώς οι ντομάτες θα στραγγίξουν από τα νερά τους στη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέτουμε τα δύο κλωναράκια δενδρολίβανου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών  Κελσίου για μιάμιση ώρα. Γαρνίρουμε τις μπριζόλες με μερικές ψητές φέτες ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...