Καλημέρα και χρόνια πολλά προκαταβολικά σε όλους τους εορταζόμενους!!!! Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και φαντάζομαι όλοι θα έχουν σήμερα κάποιον που θα γιορτάζει! Αν έχετε καλέσει σήμερα φίλους, οικογένεια και συγγενολόι στο σπίτι για να τους τραπεζώσετε το Ελληνικό χρέος στη γαστρονομία σας προτείνει ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο και πολύ γευστικό ριζότο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλους! (Ακόμη και στην πεθερά σας!) Καλά να περάσετε!
Υλικά
- 750 ml. ζωμός κοτόπουλου
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο χοντροτριμμένο
- 30 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Διαδικασία
Βάζουμε το ζωμό και τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Σε περίπτωση που βάλετε φρέσκα μανιτάρια και όχι αποξηραμένα μην τα βάλετε στην κατσαρόλα αλλά προσθέστε τα απευθείας μαζί με την πιπεριά. (Δείτε παρακάτω.)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε το ρύζι 1-2 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην πάρει χρώμα το ρύζι και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το καυτό ζωμό και τα μανιτάρια σταδιακά ανακατεύοντας που και που στο ενδιάμεσο. Μετά από 20 λεπτά, όταν θα είναι έτοιμο το ριζότο μας (δηλαδή το ρύζι θα έχει μαλακώσει αλλά θα κρατάει ελάχιστα στο δόντι και θα έχει απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού , αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με βαθύ πιάτο με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου