Υλικά
4 άτομα
500 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
2 αυγά
1-2 κ.σ. αλεύρι
150 γρ. σκληρό τυρί (κεφαλογραβιέρα ή φέτα)
Βήματα
Πρώτα από όλα ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Μέχρι να στραγγίσει το σπανάκι ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, θρυμματίζουμε τη φέτα ή τη κεφαλογραβιέρα και χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς. Ρίχνουμε το αλάτι στο σπανάκι, παίρνουμε λίγο σπανάκι στα χέρια μας και το σφίγγουμε για να το στραγγίσουμε. Βάζουμε το στραγγισμένο σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει παίρνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού από το μείγμα μας και ρίχνουμε στο τηγάνι. Μετά από λίγο όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε και όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τοποθετούμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου