Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πικάντικο χταποδάκι

Πεντανόστιμο και μαστιχωτό κοκκινιστό χταποδάκι, ιδανικό για περίοδο νηστείας αλλά και πολύ νόστιμος μεζές ή κυρίως πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών!  Για να είμαι ειλικρινής, η συνταγή προέκυψε από ένα ατύχημα καθώς μου έπεσε λίγο πιπέρι παραπάνω...και μετά αυτοσχεδίασα και προέκυψε το παρακάτω πιάτο!  Εσείς μπορείτε να το κάνετε πικάντικο αν προσθέσετε την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά ή σε περίπτωση που δεν είστε φαν των καυτερών επιλέξτε την κλασική εκδοχή. Πάντως όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο! Καλή σας όρεξη λοιπόν...



Υλικά
4 άτομα
1 κιλό χταπόδι ολόκληρο
1 ξερό κρεμμύδι
1/4 φλ. τσ. λάδι
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ψιλοκομμένη ντομάτα (ή 1/2 ποτήρι τοματοπελτέ αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι νερού)
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι 
Μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι 

Διαδικασία

Βράζουμε το χταπόδι για 40 λεπτά σε άφθονο νερό με το ξίδι. Όταν γίνει το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με το χταπόδι στο λάδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη δάφνη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χταποδάκι μας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...