Αν και το πράσο δεν αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για πολλούς και ιδίως τα παιδιά, υπάρχουν κάποιες συνταγές όπως η παρακάτω που μπορεί να τα καμουφλάρει μια χαρά και στο μάτι και στη γεύση!
6 άτομα
3 πράσα 1 κρεμμύδι
100 γρ. φέτα
½ κούπα κρέμα γάλακτος
100 γρ. ανθότυρο
5-6 κ.σ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
5-6 κ.σ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2 λουκάνικα γαλοπούλας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 αβγά
Βήματα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 αβγά
Βήματα
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί και ρίχνουμε τα πράσα. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα δεκάλεπτο με κλειστό καπάκι, για να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε βράζουμε ακόμη για πέντε λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα πράσα με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα με το ζουμάκι που έχει μείνει από τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου