Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Χταποδάκι μεζέ

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι ανυπομονούμε να βρεθούμε σε μια παραλία! Μέχρι να συμβεί αυτό όμως (και αν συμβεί βέβαια με τα οικονομικά όλων μας να έχουν τα χάλια τους) προτείνω ουζάκι με φίλους και συγγενείς σε μπαλκόνια και αυλές! Στο κάτω κάτω το καλοκαίρι είναι ήδη μέσα μας και όλα είναι καλύτερα μαζί με παρέα! Λοιπόν για να μπώ και στο κλίμα σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα πεντανόστιμο χταποδομεζέ!


Υλικά
1 μέτριο χταπόδι ολόκληρο και καθαρισμένο περίπου 700γρ.
1/2 κούπα λευκό ξίδι
Ελαιόλαδο
7-8 πράσινες ελιές 
λίγο μαϊντανό
1 κρεμμυδάκι
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης από βάζο ή κονσέρβα
Αλάτι


Διαδικασία 
Βράζουμε σε άφθονο νερό το χταποδάκι με το μισό ξύδι για περίπου μία ώρα ώστε να μαλακώσει.Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φετούλες. 
Το τοποθετούμε σε ένα μπολ σκεπασμένο μαζί με το λάδι και το υπόλοιπο ξύδι για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αλατίζουμε ελαφρά γιατί οι ελιές κάνουν ήδη το μεζέ μας αρκετά αλμυρό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με ουζάκι.
Στην υγειά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...