Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ομελέτα φούρνου, η εναλλακτική!

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά! Εύκολη, γρήγορη και πολύχρωμη συνταγή! Είναι ιδανική για καλοκαιρινό μενού καθώς φτιάχνεται με λαχανικά εποχής και είναι χορταστική χωρίς να χρειάζεται πολλά σκεύη μαγειρικής και πολύ χρόνο... Μην ξεχνάμε το καλοκαίρι ενδείκνυται για βόλτες και όχι για να κλεινόμαστε στο σπίτι!
Σερβίρεται με ζεστό ψωμάκι και κρύα μπιρίτσα!






Υλικά
4 μερίδες
2 μελιτζάνες 
2 ντομάτες 
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
4 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα) 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 αβγά
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι 

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι αντικολλητικό που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα, τη φέτα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά. 

6 σχόλια:

  1. Οι ομελέτες φούρνου είναι οι αγαπημένες μου!
    Σούπερ νόστιμη η δική σου!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη ομελέτα, υπέροχη την έκανες πολύ καλοκαιρινή!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν οι ομελέτες σε όλες τους τις παραλλαγές και η αλήθεια είναι ότι προτιμώ αυτές που περιέχουν άφθονα λαχανικά.
    Ωραία και τα συνοδευτικά του πιάτου σου, είναι νομίζω τα απολύτως απαραίτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...