Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Pesto alla Genovese.... και έγινε!

Η Pesto alla Genovese είναι μια γνήσια ιταλική σάλτσα που εξαιτίας του καταπληκτικού της αρώματος και της υπέροχης γεύσης της έχει κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση. Για όσους την αγαπάτε όσο εγώ δεν υπάρχει πλέον λόγος να την αγοράζετε, αφού μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου χρώματα ή συντηρητικά, όπως τα περισσότερα προϊόντα εμπορίου. Αν μάλιστα θέλετε να φτιάξετε τη γνήσια παραδοσιακή συνταγή θα χρειαστείτε οπωσδήποτε γουδί και μάλιστα μαρμάρινο, για να πολτοποιήσετε σωστά τα υλικά! Αν δεν έχετε όμως (χρόνο ή γουδί) βάλτε τα στο μπλέντερ, τη διαφορά θα την καταλάβαινε μόνο μια παλιά Ιταλίδα μαγείρισσα...


Pesto alla Genovese
Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 10 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
για 4 άτομα
50 γραμ. βασιλικός για πέστο πλυμένο και στεγνό
1 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
100 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.σ. σκόρδο σκόνη
70 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη πολύ ψιλά
50 γραμ. πεκορίνο τριμμένο πολύ ψιλά 

Διαδικασία

Στο γουδί ή αντίστοιχα στο μπλέντερ βάζουμε με τη σειρά που περιγράφεται παρακάτω για να τα πολτοποιήσουμε.Προσέξτε να πολτοποιείτε πολύ καλά το κάθε υλικό πριν προσθέσετε το επόμενο για να έχει καλύτερη υφή η σάλτσα σας.
Πρώτα, λοιπόν, πολτοποιούμε το σκόρδο, στη συνέχεια το βασιλικό με το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το κουκουνάρι και το πολτοποιούμε και αυτό. Μετά βάζουμε τα τριμμένα τυριά και και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ. Τέλος, αφαιρούμε τη λεπίδα του μπλέντερ ή μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το λάδι ρίχνοντας το σε συνεχή ροή και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. 
Τόσο απλά!
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αν τη βάλουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και προσθέσουμε λάδι ώστε να σκεπάζει την επιφάνεια της σάλτσας μας. 



2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές αναλογίες υλικών.
    Έφτιαξα ένα με ρόκα για πιο ήπια γεύση και συνοδεύσαμε τις χυλοπίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δοκιμάσω και με ρόκα! Επίσης σκέφτομαι να δοκιμάσω και με λιαστή ντομάτα που κάπου έπιασε το μάτι μου μια ωραία συνταγή!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...